lo petito de pascona - celler pascona - DO Montsant

LO PETITÓ DE PASCONA

TENDRESA EN ESTAT PUR

Lo Petito de Pascona, el nostre nen. Un vi que transmet innocència i lleugeresa. Amb una vivesa i una marcada personalitat provinent de les varietats de Raïm amb el qual s’elabora: el Sirà i la Garnatxa Negra. La tendresa del Raïm en la seva màxima expressió.

INOCÈNCIA I PERSONALITAT

Lo Petitó de Pascona neix de vinyes de Sirà en un 60% i Garnatxa Negra en un 40% plantades en Terroir d’Argila. És un vi amb potents aromes varietals que deixa una empremta persistent a la boca. Per prendre lleugerament fred, gairebé com un blanc, incrementa notablement les seves possibilitats combinatòries. Ideal pel consum diari, ja que resulta fàcil i agradable de veure.

MARIDATGE

Lo Petitó li planta cara a una amanida amb un lleuger amanit, amb una vinagreta fina o amb una salsa saborosa i també s’entremescla bé amb una carn vermella o blanca. En aquests casos, l’acidesa de vi i del plat no constitueix una suma molesta, sinó una prolongació d’un mateix to de sabor.

A la cuina de sabors primaris, sense excessiva elaboració als fogons, és on aquest vi aconsegueix la seva màxima expressió.

NOTA DE TAST

VISUAL: La superfície del vi és brillant i neta, d’un intens color púrpura.
AROMES: Tons de fruita molt madura, que ens recorden a les prunes vermelles i les fruites de bosc.
BOCA: Molt golós, rodó, fresc d’entrada, intens i permanent al final.
RECOMANACIÓ: Aquest vi es pot consumir immediatament o bé es pot conservar en un ambient adequat i en una posició horitzontal durant diversos anys. La temperatura òptima per al seu consum és de 13 ºC.

Lo Petitó de Pascona - Celler Pascona - DO Montsant
lo petito de pascona - celler pascona - DO Montsant
Celler Pascona - Vins de Terroir - DO Montsant