LES DOS REINES DE PASCONA

Amb aquests vins volem fer un homenatge a dos importants personatges per la història Catalana i Falsetenca i és que, el Castell de Falset va veure néixer dues de les dones més importants de la història medieval de Catalunya: Elionor de Prades, reina de Xipre i de Jerusalem, i Margarida de Prades, reina d’Aragó i darrera reina Catalana.

Edició limitada: 200 unitats d’aquesta col·lecció presentades totes dues reines en una caixa en forma de llibre, on expliquem la seva història i  elaboració. Cadascuna d’aquestes 200 unitats venen amb número de lot i signades.

Reines de pascona - celler pascona - DO Montsant
Les reines de pascona - celler pascona - DO Montsant
Reina dolça - celler pascona - DO Montsant

LA REINA DOLÇA

Verema tardana, sobremaduració de la garnatxa negra sobre un terroir d’arena granítica, en un any 2015 amb unes condicions climàtiques increïblement favorables per poder deixar el raïm penjat del cep. La verema es realitza un 15 de novembre, la fermentació és natural i es produeix una parada natural a causa de la quantitat de sucres. Es realitza una maceració curta amb una criança en damajoanes durant un any. Un vi molt interessant que es queda amb 9,5º i 167 grams de sucre/Litre

Reina dolça - celler pascona - DO Montsant
Reina rancia - celler pascona - DO Montsant

LA REINA RÀNCIA

La Reina Rància és un vi de 25 anys impressionant, de la verema de l’any 1991 de sirà. És la vinificació del primer Trencaclosques de Pascona, que es quedà oblidada al celler i que no vàrem descobrir les seves possibilitats reals fins a l’any 2000. Una vegada es descobreix, es tasta i es decideix posar el vi amb damajoanes de vidre a sol i serena a dalt del terrat fins al 2005. Seguidament i per obtenir una millor evolució vàrem posar-lo en una barrica i li vàrem sembrar un llevat de vel per una millor evolució fins al 2016.

Reina rancia - celler pascona - DO Montsant