La Maria Ganxa - Celler Pascona - DO Montsant

QUE NO T’ENGANXI

LA MARIA GANXA!

LLEGENDA FALSETENCA IMMORTALITZADA EN UN VI

En aquest vi rendim homenatge a la nostra cultura local on una de les llegendes més populars parla de la Maria Ganxa un personatge de la vida de llegenda de Falset i que s’explicava a la mainada. Té com a refèrencia l’home del sac però amb un caràcter més tètric. La Maria Ganxa és un vi fet de vinyes velles de carinyena i on tractem de recuperar les tradicions i llegendes locals. El vi és un festival de fruita d’una varietat de raïm, la carinyena, que és tota una senyora.

UN VI ELEGANT I ATRACTIU

La Maria Ganxa neix única i exclusivament de Raïm de Carinyena de vinyes cultivades a Terroir d’argila. Maceració i fermentació en dipòsits de 5.000 litres amb pigeage durant 5-8 dies. Criança reductiva amb lies fines amb dipòsits d’acer inoxidable durant 3 mesos.

MARIDATGE

La Maria Ganxa és perfecte per combinar amb Arrossos de carn, risottos, embotits, carns vermelles a la brasa, estofats, bolets, formatges curats, aus.

NOTA DE TAST

VISUAL: Color picota amb ribet violaci, capa mitja-baixa, nítid i brillant.
AROMES: Aroma a roses i fruits vermells silvestres, amb el contrapunt d’especiats suaus. Gran intensitat. Aromes de terres i de frescor provinent de prats i herbes provençals.
BOCA: Tens i fàcil d’entrada, rodó, fresc d’entrada, molta fruita, intens i permanent al final. Domina a la boca la persistència de la frescor.
RECOMANACIÓ: Aquest vi es pot consumir immediatament o bé es pot conservar en un ambient adequat i en una posició horitzontal durant diversos anys. Servir entre 15ºC i 17ºC.

Maria Ganxa - Celler Pascona - DO Montsant
La Maria Ganxa - Celler Pascona - DO Montsant
Celler Pascona - Vins de Terroir - DO Montsant